Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Az oldal feltöltés alatt áll

Infó oldal

Frissen sült csirke, pulyka készítése: 

 

Ehhez nem lesz nagy felszerelésre szükségünk, csak egy órára, és persze serpenyőre. Na jó, a húst se felejtsük ki! ;-) 

A serpenyőt hevítsük fel kellőképpen, legyen jó forró. A húsról a felesleges olajat csepegtessük le, tegyük a forró serpenyőbe és vegyük magunk mellé az órát. Normál esetben 5 perc elég a húsnak oldalanként,  5 perc letelte után fordítjuk, megsütjük a másik oldalt is és kikapjuk a serpenyőből. Tálalás előtt jót tesz a húsnak, ha 10 percig pihentetjük, ilyenkor érdemes pár szelet vajat is a tetejére tenni, ettől csak még finomabb lesz. 

 

A serpenyő hőmérsékletét, illetve a tűzhelyet ki kell tapasztalni. Nálam a legnagyobb gázégő (wok) vált be, a legalacsonyabb fokozaton. Ilyenkor nem ég meg az étel, nem kell rá különösebben odafigyelni, csak az órára. 

 

Ha húsról sok olaj folyik le, vagy sül ki belőle, akkor én két adag között mindig kiöntöm a serpenyőből a felesleges olajat, és az esetlegesen lesült részeket is felkaparom egy fakanállal. Csak így lesz a második, harmadik adag is pont olyan, mint ez első. Ha túl sok a zsiradék a serpenyőben, akkor a hús nagyon fröcskölni fog, így nem szükséges túl sok zsiradékkal készíteni a frissen sült húsokat. 

 

A fröcskölést nem lehet 100%-ban elkerülni. Vannak erre speciális konyhai eszközök, nálam a legjobban egy nagy üveg fedő vált be. A serpenyő szögletes, a fedő kerek, így a szélén a lukakon elszökik a felesleges gőz, tehát nem párolom a húst továbbra sem, hanem sütöm. 

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek