Gluténmentesen, Egészségesen!
              Gluténmentesen, Egészségesen!

Lecsó - paleo

A lecsóról azt gondolnánk, hogy egy nagyon egyszerű étel. Olyannyira, hogy talán nem is értjük, miért is kell a receptjét bárhova is leírni. Annyi fajta elkészítési módja van, ahányan készítik, és mindenki esküszik a maga „tuti” receptjére. Nekem mégis évekig tartott, mire olyat sikerült varázsolnom, amilyenre vágytam. Éppen ezért mégis beteszünk egy általunk is tutinak tartott receptet. Férjem csak annyit mondott vacsora után: „Hát ez jó volt!”

 

Két különböző változat került fel. Igazából sok különbség nincsen a kettő között, mindössze más húsfajta került bele. Az elsőben virsli van, a másodikban pedig kolbász és debreceni. Ízre a kettő nagyon hasonló, kisebb gyerekek valószínűleg jobban örülnek a sima virslivel készült verziónak. A kolbászos szerintem finomabb, viszont erőteljesebb íze is van.

 

Hozzávalók:

 

10-12 dkg füstölt szalonna

35 dkg vöröshagyma (3 nagy fej)

1,3 kg paprika (lehet piros, fehér húsú is vegyesen)

50 dkg paradicsom

40 dkg virsli, vagy 20 dkg debreceni plusz fél szál (20 dkg) parasztkolbász

2 ek piros paprika

1 mk kömény

só, bors

 

A szalonnát felkockázzuk, és a zsírját kiolvasztjuk. Mikor ez megtörtént, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Mikor a hagyma picit megpirult, akkor mehet bele a pirospaprika, de mielőtt a készülő ételhez adjuk, húzzuk le az edényt a tűzről. Ezek után mehet bele a csíkokra vágott paprika. (A paprikákat először félbe, majd csíkokra vágjuk.)

 

A piros húsú paprikának keményebb a húsa, ezért érdemes először azt a fazékba tenni, majd csak pár percre rá a sima sárga paprikákat. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt. Felöntjük kevés, csak kb. 1deci vízzel, mert a sózás és főzés után a paprika amúgy is levet ereszt. Ha kolbásszal készítjük, akkor mehet bele a kolbász is. Mikor már majdnem megfőtt, akkor adjuk hozzá a paradicsomot. Készre főzzük, ehhez olyan 5 perc szükséges, és végső lökésként mielőtt a lángot elzárnánk, még adjuk hozzá a karikára vágott virslit (vagy debrecenit) is.

 

 

 

2011.07.23.

2013.09.02.

 

Receptajánló:

 

Előző oldal: Fűszeres sült csirkemell

Következő oldal: Nyárson sült csirkemell

GE Web

Partner oldal:

 

Glutenallergia.hu

Druckversion Druckversion | Sitemap Diese Seite weiterempfehlen Diese Seite weiterempfehlen

 

© Gluténmentesen, egészségesen