Gluténmentesen, Egészségesen!
              Gluténmentesen, Egészségesen!

Majonéz - paleo

Majonézt készíteni nem különösen nehéz dolog. A nehézséget számomra a megfelelő olaj megtalálása okozta. Az olívaolaj nekem egyértelműen nem jött be, hiszen a majonéznek pont az lenne a lényege, hogy semleges legyen az olaj íze. Hasonlóan jártam a hidegen préselt repce olajjal is. Aztán egyszer csak rábukkantam a dió olajra, és ezennel meg is született a tökéletes megoldás. :)

 

Hozzávalók:

 

3 tojássárgája

2,5 dl dió olaj (hidegen préselt)

fehérbors

bors

citromlé

porcukor (porxilit)

mustár

 

A tojások sárgáját beletesszük egy tálba, és vékony sugárban elkezdjük adagolni hozzá az olajat, közben pedig vagy kézi, vagy gépi habverővel folyamatosan keverjük. Amikor az összes olajat felvette a tojás, akkor beízesítjük a majonézt. Ez igazán ízlés kérdése, itt lehetetlen pontos mennyiségeket megadni.

 

Én édesen-savanyún szeretem, így mindenből teszek bele bőven. Pici fekete borsot is lehet hozzá adni, de ezt igazán csak az "optika" miatt, szerintem nagyon szépek benne a kis fekete pettyek. 

 

Megjegyzés: Fontos, hogy az olaj tényleg csak vékony sugárban, apránként kerüljön bele a tojásba, különben előfordulhat, hogy összeugrik az egész, és nem áll össze  a majonéz. 

2015.02.18.

 

Receptajánló:

 

Előző oldal: Feta sajtos paradicsomsaláta

Következő oldal: Majonézes tojás saláta

GE Web

Partner oldal:

 

Glutenallergia.hu

Druckversion Druckversion | Sitemap Diese Seite weiterempfehlen Diese Seite weiterempfehlen

 

© Gluténmentesen, egészségesen