Gluténmentesen, Egészségesen!
              Gluténmentesen, Egészségesen!

Az oldal feltöltés alatt áll, köszönjük a megértést!

Tej - Hamis tej - paleo

Ez bizony igazi tej. Ízre, illatra, állagra, elkészíteni pedig nem tart tovább 2 percnél. Mindenféle ételhez-italhoz fel lehet használni, és nem utolsó sorban csodás latte machiato készíthető belőle. :)

 

Sajnos nem az én találmányom, hanem erről az oldalról jött a recept:

Kilokegeln.de

Barátnőm mutatta meg nekem, mikor egyik délután áthozta játszani a gyerekeit. És mivel szerencsére hasonló elvek szerint étkezik mint én, ezért jó sok közös témánk van. Már nem csak a gyerekek, hanem a konyhai őrületeket is meg tudjuk osztani egymással. :) Köszi Agnes! :)

 

A gyerekeim teljesen le vannak nyűgözve, végre, végre kapnak "igazi" kakaót. :)

 

Hozzávalók:

 

2-3 tojás

3-5 dkg vaj (vagy egyéb más zsiradék)

250-300 ml lobogó forró víz

 

 

Az elkészítése pofon egyszerű, üssük fel a tojásokat lehetőleg egy fém edénybe, adjuk hozzá a vajat, és botmixerrel kezdjük el összedolgozni. Majd mikor a vaj nagyjából el van mixelve a tojásokkal, akkor kezdjük hozzá önteni a forró vizet és mixeljük tovább. Ahogy egynemű lesz, készen is van.

 

Ha kicsit tovább keverjük, akkor jó magas habot kapunk a "tej" tetején, amit azonnal fel is lehet használni pl. kávé készítéshez. Akinek nem szimpatikus a vaj, akkor az tegyen bele más zsiradékot. Bármi megteszi, kókuszzsír, ghí, amit csak szeretnénk. De azt meg kell jegyezni, hogy a megtévesztésig tejhez hasonló illat a vajnak köszönhető.

 

2014.06.26.

Receptajánló:

 

Előző oldal: Mandulás kenyérlepény

Következő oldal: Tonhalkrém

GE Web

Partner oldal:

 

Glutenallergia.hu

Druckversion Druckversion | Sitemap Diese Seite weiterempfehlen Diese Seite weiterempfehlen

 

© Gluténmentesen, egészségesen