Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Baconbe tekert sült csirkemáj párolt almával

paleo, gluténmentes, tejtermék mentes, cukormentes, low carb (alma mennyiségre ebben az esetben figyelni kell, vagy cseréld ki alacsony ch-jú zöldségre)

Nagyon szeretem, amikor vendégségbe vagyunk meghívva. Egyrészről azért, mert aznap nem kell főznöm. :) Másrészről pedig azért, mert mindig valamilyen szuper recepttel megyek haza aznap. Ezt a finomságot a barátnőm készítette nekünk. Villámgyors az elkészítése, és igazán nagyon finom, mindenképpen érdemes kipróbálni.

 

Hozzávalók:

 

  • 500 gr csirkemáj 
  • bacon szalonna (20-30 dkg)
  • majoránna, bors

 

A májat kiáztatjuk, megtisztítjuk, majd ha szükséges felvágjuk. Egy májból mérettől függően 2-3 tekercs jön ki. A májdarabokat ezután megszórjuk majoránnával, borssal, majd belegöngyöljük 1-1 szelet szalonnába. Egy tepsibe fektetjük őket és lefedve 200 fokon sütjük 25 percen keresztül. Amikor ezzel megvagyunk, levesszük a fedőt (fóliát), és pár percig még sütjük, hogy egy kis színt kapjon a szalonna. Sózni a bacon szalonna sóssága miatt nem szükséges. 

 

Az alma elkészítése pofon egyszerű: hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre, magházát vájjuk ki, majd egy párolóedényben, vagy akár egy serpenyőben kevés vízzel kb. 5 perc alatt pároljuk készre.

 

Köszönet a receptért Zsuzsinak!

 

Megjegyzés:  A májból fél kiló kb. 2 személyre elég. Mivel nagyon finom, ezért akaratlanul is elég sok elfogy belőle. Az almával is bőkezűen kell bánni, mert a gyerekek oda vannak érte, sok fog fogyni belőle. Én legalább 6-7 almából szoktam készíteni.

Baconbe tekert sült csirkemáj párolt almával - paleo Baconbe tekert sült csirkemáj párolt almával

 

2012.12.01.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek