Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Papírban sült csirke - paleo

Ez ismét egy olyan étel, ami annyira finom, hogy csak a sokadik készítés alkalmával sikerült lefotózni. Egyszerűen elfogyott a fotómodell, mielőtt megörökíthettem volna. :)

 

Ezt a receptet is anyósomtól kaptam, nála is ettem először. Nagyon egyszerű, keveset kell vele dolgozni, és nagyon finom. Köszönöm neki! 

 

Hozzávalók: 

 

  • Kedvünk szerint való csirke. Lehet egész csirke, lehet szárny, comb, vagy csak alsó comb. Ahogy tetszik.
  • só, bors, pirospaprika
  • olívaolaj kb. 0,5-1 dl
  • sütőpapír

 

A csirkét tisztítsuk, mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. Olívaolajban keverjük el a pirospaprikát, és egy ecsettel kenjük meg a csirkét, majd a maradék olajat is öntsük rá. Vegyünk egy nagyobb darab sütőpapírt és csomagoljuk bele a csirkét, a papír széleit tűzzük le hústűvel. 

 

A sütőt melegítsük elő 210 fokosra, tegyük be sülni a csirkét, és azonnal vegyük is le 190 fokra. Mérettől függően 1-1,5 óra kell neki. Ha szárny, akkor elég az egy óra, vagy akár 50 perc, alsó combnál ez az idő 1 óra 10 perc, 1 óra 20 perc között van. Egész csirkénél biztosan kell a másfél óra. 

 

Miután kibontottuk a papírt, ha szükséges picit meg lehet grillezni a húst, hogy egy kicsit barnább legyen, szebb színt kapjon. 

 

Papírban sült csirke - paleo Papírban sült csirke

 

2013.05.14.

 

Készítés: 

 

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek