Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Részeges garnélarák - paleo

Ezt az ételt évekkel ezelőtt Spanyolországban ettük, méghozzá a nászutunkon. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, mert pont olyanra sikerült, mint amilyen abban kis étteremben volt. Igaz, hogy a garnéla nem tartozik a legköltségkímélőbb ételek közé, de amikor házassági évfordulót ünneplünk, akkor nálunk az ünnepi vacsora elengedhetetlen része. :)

 

Hozzávalók:

 

  • 450 gr garnélarák
  • 3 ek citromlé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, fehér bors
  • 1 dl fehérbor

 

A rákokat (ami valószínűleg fagyasztott és tisztított lesz) kiengedjük. Ezt egyszerűn meleg (de nem forró) vízzel megtehetjük, nagyon hamar kiolvadnak, elég szűrőben lemosni őket, és készen is van, majd papírtörlőn, vagy konyharuhán megszárítjuk őket. Erre ezért van szükség, hogy ne fröcsköljön az olíva olaj.

Ha kényesebbek vagyunk, akkor egy éjszakára tegyük hűtőbe a fagyasztott rákokat és ott kíméletesen kiolvadnak.

 

Egy kisebb edényben olívát hevítünk, ízlés szerint. Én nem szoktam sajnálni, fél deciliter olíva nyugodtan mehet. Ehhez adjuk hozzá a rákokat és egy perc múlva mehet hozzá a bor és az ízesítők is. Egyszer felforraljuk, és kb. három perc múlva készen is vagyunk. Ennek az ételnek az elkészítéséhez nem kell sok idő, ezért a legjobb, ha mindent előkészítünk mielőtt nekilátnák ez elkészítésének.

 

Pirított gluténmentes, vagy paleo kenyérrel kínáljuk.Részeges garnélarák - paleo Részeges garnélarák

 

2011.08.14.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek