Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Sült báránysteak kecskesajttal és rukkolával - paleo

Ez egy hihetetlenül gyorsan elkészülő és egyben hihetetlenül finom étel! Ezt a salátát egyszer egy nyaraláson ettük, igaz sajt nélkül. A steak pedig szerintem úgy ahogy van, egy nagyszerű fogás.

 

Hozzávalók a húshoz:

 

  • 40 dkg szép bárányhús
  • só, bors, fokhagyma
  • 3-4 dkg vaj

 

A húst megmossuk, szeleteljük kb. 1,5 centi vastag szeletekre. Nem kell kiverni a húst, elég ha picit sodrófával megnyomkodjuk, mintha tésztát nyújtanánk, de ezt sem muszáj. Ha aránylag vékony szeletek, akkor elég besózni, borsozni, fokhagymázni (ízlés szerint), és mehet is serpenyőbe.

 

Zsírt hevítünk és a hússzeletek vastagságától függően 4-6 percig sütjük a húsokat oldalanként. Vagyis 10-12 percnél nem több a sütési idő. Így a hús belül kicsit rózsaszín marad. Ha jól átsütjük, akkor fennáll a veszélye annak, hogy "cipőtalp" lesz a végeredmény. Amikor készen vannak, elzárjuk a gázt és még a serpenyőben meglocsoljuk őket vajjal. Majd a vajas lében állni hagyjuk olyan 10 percig.

 

 

Hozzávalók a salátához:

 

  • néhány marék friss, szép, rukkola
  • 2 nagyobb répa
  • kecskesajt (kemény)
  • só, bors, citromlé, olíva olaj

 

Ezalatt elkészítjük a salátát. Veszünk egy nagy marék (vagy kettő) rukkolát, ha szükséges megtisztítjuk. A szárából picit lecsipkedünk, szűrőben lemossuk, lecsöpögetjük, tiszta konyharuhában leitatjuk róla  a felesleges vizet.  A tányér közepére tesszük és egy egész reszelt répát rászórunk. Majd fogunk egy zöldség hámozót és a kecskesajtból kedvünkre valóan vágunk belőle a salátára. Ahogy esik, úgy pottyan, ne foglalkozzunk vele hova potyognak a finom sajtszeletek. Azért nem árt a tányérra célozni. :) Amikor úgy látjuk, hogy elég a sajtból, akkor megsózzuk, borsozzuk a salátát, meglocsoljuk olíva olajjal és friss citromlével. Végül a tányér közepére helyezzük az eddig vajban pácolódott hússzeleteket.

 

(A paleo étrendben korlátozott mennyiségben kemény sajtokat lehet használni.)

 

Sült báránysteak kecskesajttal és rukkolával - paleo Sült báránysteak kecskesajttal és rukkolával

 

2011.09.12.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek