Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Spárgakrémleves - paleo

 

Hozzávalók:

 

  • 1 kg fehér, zsenge spárga
  • 1 ek vaj vagy ghí
  • só, fehérbors, szerecsendió
  • újhagyma

 

A spárgát megmossuk, meghámozzuk. Erre a célra legalkalmasabb egy spárgahámozó, de ha nincsen, akkor egy sima zöldséghámozó is megteszi. A spárgák fejét levágjuk, olyan 2-3 centiméter magasságban, és egy külön kis edényben vízben, kevés vajjal, sóval, szerecsendióval megpároljuk. Adhatunk hozzá akár pici fehérbort is. Nem kell sok idő, 5-10 perc alatt megpárolódnak a zsenge spárga csúcsok. 

 

A hámozott spárgákat feldaraboljuk olyan 2-3 centis darabokra, majd egy edényben felolvasztjuk a vajat, és rádobjuk a spárgákat. Néhány percig a vajon pirítjuk-pároljuk őket, majd felengedjük vízzel. Csontlé vagy húsleves lenne az igazi, de ha éppen nincsen, akkor vízzel is el lehet készíteni. Én mindig vízzel készítem, és így is nagyon finom. Puhára főzzük a spárgákat, közben ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval. Amikor a spárga megpuhult, akkor egyszerűen botmixerrel pürésítjük az egész levest. Ha szükséges, akkor hígíthatjuk még vízzel, vagy húslevessel, a sűrűséget állítsa be mindenki magának ízlés szerint. 

 

Tálaláskor kimerjük a levest, adunk hozzá spárgacsúcsot és megszórjuk friss, finomra vágott újhagymával. 

 

Ha tejszínesen szeretjük, akkor kevés kókusztejet lehet a leveshez adni, de nem sokat, hogy a kókusz ne vigye el az étel ízét.  

 

Spárgakrémleves - paleo Spárgakrémleves

 

2012.05.04.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek