Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Málnás kókuszpuding - paleo

 

Hozzávalók:

 

  • 800 ml kókusztej 
  • 500 gr málna (fagyasztott is lehet)
  • 2 csomag zselatin (por, 2x9 gr)
  • 1 ek xilit
  • 1/2 mk sztevia
  • fél citrom leve

 

A kókusztejet egy lábosban megmelegítjük, (de nem forraljuk fel) és beízesítjük a szteviával, xilittel és citrommal. Lassan hozzá adagoljuk a zselatin port és eközben végig habverővel keverjük, hogy a zselatin ne csomósodjon be. Végül belekeverjük a málnát is. Ezután kis poharakba töltjük a masszát, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Amikor teljesen megdermedt, akkor vagy kikanalazzuk a poharakból, vagy tányéron is szervírozhatjuk.

 

Ehhez forraljunk fel kevés vizet, öntsük egy hőálló tálba, majd a pudinggal teli pohárkát 8-10 másodpercre merítsük bele a forró vízbe. Vegyük ki a vízből, a kezünkkel válasszuk el a puding szélét az edényke szélétől, fordítsuk fejre, és ütögessük az oldalát. Így ki fog pottyanni a puding a tányérra. Ha ezt a tálalást választjuk, akkor mindenképpen figyeljünk oda arra, hogy kizárólag hőálló edényekkel dolgozzunk, mert egy üvegpohár ettől a hirtelen hőmérséklet változástól biztosan el fog pattanni!

 

Adhatunk mellé málnaszószt, eperszószt, friss gyümölcsöket, de önmagában is nagyon finom.

 

Villámgyors málna vagy eperszósz készítése: a megmosott megtisztított gyümölcsöt beledobjuk egy kisebb edénybe, és elkezdjük felfőzni, mint egy lekvárt. Beédesítjük, és amikor a megfelelő sűrűséget elérte, akkor készen is vagyunk. Vizet nem kell hozzá adni, csak abban az esetben, ha túl sűrű lenne a végeredmény.

 

Málnás kókuszpuding - paleo Málnás kókuszpuding

 

2012.07.17.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek