Gluténmentesen Egészségesen
              Gluténmentesen             Egészségesen

Hamis tej - paleo

Ez bizony igazi tej. Ízre, illatra, állagra, elkészíteni pedig nem tart tovább 2 percnél. Mindenféle ételhez-italhoz fel lehet használni, és nem utolsó sorban csodás latte macchiato készíthető belőle. A gyerekeim is teljesen le vannak nyűgözve, végre kapnak "igazi" kakaót. :)

 

Sajnos nem az én találmányom, hanem erről az oldalról jött a recept: Kilokegeln.de

Barátnőm mutatta meg nekem, mikor egyik délután áthozta játszani a gyerekeit. :) Köszi Agnes!

 

A receptnél 4 évvel korábbi dátum van, mint a fotón. Nálam ez előfordul, a receptet feltettem, majd a fotóval addig vártam, még időközben eltelt 4 év. Számomra is hihetetlen, de úgy néz ki tényleg ez a helyzet. :)

 

Hozzávalók:

 

2-3 tojás

3-5 dkg vaj 

250-300 ml lobogó, forró víz

 

 

Az elkészítése pofon egyszerű, üssük fel a tojásokat lehetőleg egy fém edénybe, adjuk hozzá a vajat, öntsük hozzá a forró vizet, és botmixerrel kezdjük el összedolgozni. Ahogy egynemű lesz, készen is van, nem tart tovább egy percnél. 

 

Ha kicsit tovább mixeljük, akkor jó magas habot kapunk a "tej" tetején, amit azonnal fel is lehet használni pl. kávé készítéshez. Akinek nem szimpatikus a vaj, akkor az tegyen bele más zsiradékot, de azt meg kell jegyezni, hogy a megtévesztésig tejhez hasonló illat és íz a vajnak köszönhető.

 

Hamis tej

 

2014.06.26.

 

Receptajánló:

 

 

 

Gluténmentesen, egészségesen!

Gluténmentes, cukormentes, paleo receptek.

Üdvözöllek az oldalon!

 

Amennyiben először vagy itt, ezt érdemes elolvasni: Néhány alapgondolat, mértékegységek